Peuter-kleutervieringen in de Onze Lieve Vrouwekerk

Beste ouders / verzorgers,

Veel ouders vinden de stap te groot om met hun kleine kinderen een viering of mis bij te wonen. Toch willen zij hun peuters en kleuters kennis laten maken met wat er in de kerk gebeurt. Daarom zijn er in de Onze Lieve Vrouwekerk speciale peuterkleutervieringen.

Er is een jaarthema en een vaste indeling van de viering, zodat het voor kinderen herkenbaar wordt. De kinderen staan centraal. Zij mogen meedoen en vragen wat en wanneer ze willen.  

Met een vast welkomstlied wordt de viering geopend, gevolgd door een Bijbelverhaal. De ene keer wordt het verhaal gespeeld en hebben de kinderen ook een rol. De andere keer maken we gebruik van vertelplaten.  We vervolgen de viering met een lied, daarna een gebed en we sluiten af met een lied. 

We hebben dit jaar verhalen gekozen die passen bij het thema "Kinderen als wij". We vertellen verhalen over David, de kleine herdersjongen die koning moest worden, en over Mozes, die als baby door een prinses uit het water werd gered. Natuurlijk vertellen en spelen we op kerstmis het verhaal van de geboorte van kindje Jezus.

We sluiten het jaar af met een verhaal over Jezus die tegen zijn vrienden zegt: "Een kind mag in het midden staan!" 

Peuterkleutervieringen zijn altijd in de huiskapel van de Onze Lieve Vrouwekerk, tenzij anders vermeld, en beginnen om 11.00 uur. De eerstvolgende Peuterkleuterviering is op zondag 16 november a.s. en gaat over de kleine David en de grote Goliath. Een volledig overzicht van de Peuterkleutervieringen in 2014-2015 is te vinden op de website van de parochie:
http://www.sint-norbertusparochie.nl/index.php/peuterkleuterviering

Namens de werkgroep peuter-kleutervieringen,

met vriendelijke groet,
Els Ettes, pastoraal werkster