Controle van fietsverlichting voor de groepen 5 t/m 8

Beste ouders / verzorgers,

Pas geleden heeft u van uw kind(eren) een ansichtkaart in de brievenbus gekregen met de slogan; een dikke 10, als je op de weg wordt gezien!

Met deze kaarten willen we uw aandacht vragen voor goed werkende fietsverlichting! Het is 's avonds weer vroeg donker en 's morgens duurt het langer voordat het licht is. Daarom is het van groot belang dat de verlichting op de fietsen van de kinderen goed werken! Als zij bijvoorbeeld 's avonds naar de sportclub moeten of 's morgens met de fiets naar school komen.

Op vrijdagmiddag 28 november organiseren we daarom een controle van de verlichting van alle fietsen van de kinderen uit groep 5 t/m 8. Uw kind(eren) moet(en) dus die dag met de fiets naar school komen. De verlichting wordt gecontroleerd, maar ook of de verplichte reflectoren aanwezig zijn!

Verder kan ook kleding een belangrijke rol spelen om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Denk aan felle kleuren, jassen met reflectoren, een geel hesje over de jas enz. Op 28 november vragen we dan ook aan de kinderen om kleding aan te doen, die in het donker goed zichtbaar is!

U heeft nog even de tijd om, indien nodig, de verlichting op de fiets van uw kind(eren) in orde te maken en dan hopen we dat alle kinderen veilig op weg kunnen!

Bedankt voor uw medewerking.

Namens de verkeerswerkgroep van de Jeroen Bosch